Bronte Family Home by CM Studio

  • est living cm studio bronte family house alfred street 7 2 750x540

    CM Studio renovate and extend onto a narrow semi-detached home in Bronte, Sydney to meet a family’s current and future needs with their infallible style.

    Time and time again CM Studio prove to us why they are the masters of their own philosophy: to reveal beauty in simplicity. When it came to this Bronte home, CM Studio worked within the constraints of a small, narrow semi-detached abode and to the daily rituals of a young family. White but not precious, functional but not cold, this is a light, low-maintenance and happy place for a family of four to grow.

    est living cm studio bronte family house alfred street 4

    The addition and renovation was to be tailored to a professional couple with twin girls. The biggest priority was that the Bronte home didn’t just cater to how they live now, but well into the girls’ teenage years. Preferring a white and contemporary palette, they came to CM Studio with a want for the feeling of spacious living areas and refined detailing.

    To let the home feel expansive while being restricted in width, CM Studio changed the home’s configuration while adding on. Structurally the addition is built by Danish brand Peterson Bricks that are also exposed indoors. Bringing the living a little closer to the outdoor area and garden was key to encouraging easy and open family living and welcoming some much-needed natural light. As sunlight is often more challenging to access in a semi-detached house, skylights were introduced to bring light into spaces that truly lacked, such as over the staircase. This also helped to address another issue faced in the semi-detached project: privacy. As part of the concern for privacy and change of layout, the front door has been relocated to the side of the home away from the two front bedrooms.

    The private areas of the home are upstairs connected and separated by sliding doors. This includes two bedrooms; the master and the other the two twins currently share with an ensuite attached. Looking to the future, the home also includes two bedrooms downstairs and custom study nooks for the girls to move into when they are older.

    est living cm studio bronte family house alfred street 7 2
    est living cm studio bronte family house alfred street 6
    est living cm studio bronte family house alfred street 14
    est living cm studio bronte family house alfred street 9
    est living cm studio bronte family house alfred street 15
    est living cm studio bronte family house alfred street 11
    est living cm studio bronte family house alfred street 8

    As any parent would know, durable materials are the hardworking (and wearing) elements of a family home. CM Studio selected burnished concrete underfoot on the ground floor that extends to the burnished concrete kitchen island, built-in seat and shelf that lines the kitchen and living. More custom concrete elements are seen in the floating double vanity in the master suite. Upstairs CM Studio chose Character Grade European Oak Engineered Timber Flooring from Haywoods and Elba bathroom floor tiles from Artedomus. The kitchen showcases Glacier White Corian on benchtops and backsplash. CM Studio’s greenery motif is also on show here with some lush foliage cascading from the shelf.

    What’s clear in this refreshed, renovated and extended family home is that CM Studio has promoted a better quality of life. Designing to daily rituals and down to every detail has delivered a home intuitive to the way a family grows and how their needs evolve.

    est living cm studio bronte family house alfred street 16
    est living cm studio bronte family house alfred street 2
    est living cm studio bronte family house alfred street 10
    est living cm studio bronte family house alfred street 17
    est living cm studio bronte family house alfred street 13
    est living cm studio bronte family house alfred street 12 750x1000

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

GET THE LOOK