Le Marais Apartment

  • Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment151

    French designer Margaux Beja has injected new life into an 18th Century, Le Marais apartment in Paris’ third arrondissement. In respecting the inherent ‘bones’ and traditional heritage of the building, Beja has designed a warm and inviting space that is both contemporary and traditional in style in equal measure.

    Built in cabinetry has been stained to match exposed beams and together with the pale timber floorboards effectively create a warm and inviting, modern rustic feel to the home. The tadelakt finish of the bathroom and shower recess creates a seemless aesthetic which also works to crate a greater sense of space in an otherwise confined and restricted area. The clever use of steel framed glass doors to create a room divider between the bedroom and living room areas allows the light to flood through and in turn further enhance the open plan, spacious feel to the one bedroom, inner city pad.

    Est-Living-Margaux-Beja-.17

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment15

    st-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment101

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment07

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment08

    Est-Living-Margaux-Beja.18

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment01

    The same timber finish on cabinetry is used throughout, referencing the exposed timber beams of the 18th Century building.

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment03

    Steel framed glass doors divide the apartment into living and sleeping areas.

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment05

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment06

    Est-Living-Margaux-Beja.19

    Est-Living-Margaux-Beja.16

    Est-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment02

    Shopping bags from Merci are used for storage in the bathroom and add a graphic punch to the room.

    st-Living-Margaux-Beja-Saint-Paul-Apartment.18

    The tadelakt finish in the shower recess effectively creates a seamless flow and works to enhance the sense of space in an otherwise constricted area.

     

    PHOTOGRAPHY: Julien Fernandez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *