Homes

North Vancouver House

Sharing a keen passion for the use of traditional materials and the preservation of this North Vancouver house, the creative partnership of Scott & Scott Architects has resulted in a beautifully minimalist aesthetic that exudes both character and solidity at the same time.

In applying a lye wash to the douglas fir beams, the homes interior now feels light and bright rather than heavy and forbidding. Scott & Scott chose to strip the living spaces back to their structural shell to add to the affect of a light and airy interior with in built cabinetry receiving a lye washed treatment and sealed with a soap finish.

In embracing natural materials in the redesign of this woodlands based home, Scott & Scott have successfully enhanced the homes inherent character by stripping it back to the bare essentials.

A natural lime based whitewash was applied to the walls while the cement floors were ground back and hand troweled in order to add character and a sense of time worn style.

Using steel finished with a bowling alley wax for the stairs and fireplace contribute a further dimension of solidity to the home.

Hand crafted in solid ash, the kitchen was designed to house open shelving in order to display the owners much loved collection of pottery. Using marble sourced from a quarry near the architects own alpine cabin home on Vancouver Island,  the kitchen cabinetry bears the weight of the solid bench top and in built sink.

Est Living | North Vancouver House | © Scott & Scott Architects

GET
THE
LOOK

designed by nature

Ash Cabinet by Agostino & Brown
Bamboo Butter Knives
Sip Cup in Storm Cloud
Swing VIP Lamp
Scanda Marble Vases
Alasht 13 Rug | Halcyon Lake
OW149 Colonial Chair
Share
Published by

Recent Posts

Design Covet | New Outdoor Tapware

To mark the release of Phoenix's new Vivid Slimline SS outdoor tapware range, we're exploring…

18 hours ago

Entertaining Essentials | Poolside

Together with KING, we unpack what it takes to curate an alfresco fit for entertaining…

4 days ago

The ICON | Thonet No.18 Chair

Simplicity is often the key to creating an iconic design. And in the case of…

4 days ago

Penthouse III by Lawless & Meyerson

An existing double-storey apartment in Sydney’s eastern suburbs is given a dark and moody design…

4 days ago

Lover’s Walk by Kingston Lafferty Design

Step inside ‘Lover’s Walk’ where a distinctive mix of layered elements manifest through colour and…

5 days ago

Best of est | Hospitality Venues to Visit in 2022

We're taking a closer look at five new and noteworthy hospitality venues that will delight…

6 days ago