Redside Home by Burowhite

  • est living burowhite redside home 05 750x540

    Russian architecture firm Burowhite transform a compact apartment in the heart of Moscow.

    Designed as a pied-à-terre for a family, Redside Home by Burowhite sits in a residential complex in central Moscow, surrounded by shops, cafes, parks and restaurants. With 116sqm to work with, Burowhite have created a modern interior with a focus on discreet storage systems to make the most of every inch of the space.

    The contemporary Redside Home contrasts the family’s primary country residence, drawing on a soft colour palette and restrained finishes; a calming atmosphere that tempers its inner-city locale.

    est living burowhite redside home 11

    “The functional task was to locate the master bedroom and two children’s rooms of approximately the same area separately and to design a comfortable kitchen space with a dining table for four,” Burowhite architect Alexey Kudimov says. Situated at the rear of the apartment, the central kitchen, living and dining space is the communal hub of the home.

    An expansive kitchen bench top runs parallel to the wall, with the addition of a custom double-height dining table, catering to the space limitations of the building. White, grey and concrete surfaces are contrasted with the warmth of natural wood in the cabinetry and matt black fixtures. Storage is paramount in this zone, with discreet full-height panels framing the walls. An enclosed balcony reveals views of Moscow’s cityscape and drenches the dining room in natural light; an element which was vital to the brief of the home.

    est living burowhite redside home 12
    est living burowhite redside home 14

    The Ripple Carafe by Ferm Living

    est living burowhite redside home 05

    The open-plan dining room features the CH20 Elbow Chair, designed by Hans J Wegner for Carl Hansen + Son.

    est living burowhite redside home 09
    est living burowhite redside home 02
    est living burowhite redside home 04

    The children’s spaces feature accents of unsaturated colour in the textiles, warmed by wooden floorboards, cushioned wall panels and indoor plants. A recessed nook houses a double bed in the main bedroom, allowing for the room to breathe and feel much larger than it is. “The project has many hidden, technically-demanding details, which look simple in appearance,” says project architect Natalia Kudimova.

    Burowhite’s strong emphasis on comfortable family living through spatial proportions and storage capacity has resulted in a simple pied-à-terre, with a lot more than meets the eye.

    est living burowhite redside home 01
    est living burowhite redside home 16
    est living burowhite redside home 07
    est living burowhite redside home 15
  • the look

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

THE LOOK