Alterations & Additions | Nat’s House by Studio Prineas

The Look

Following the success of Allen Key HouseBreeze Block House and House Elysium is Nat’s House; a three-bedroom Federation cottage extension and renovation in Cammeray, Sydney.

Just as in the projects that came before, the studio’s mission was to create a seamless living space, provide a fluid connection with the outdoors and capture natural light. Removing an old, poorly-hewn predecessor from the original home and introducing a reclaimed brick addition, the result is as simple as the Studio Prineas team puts it: ‘pure family joy’.

When the Studio Prineas team were first introduced to the former house, it was characterised by poorly-lit interiors and living spaces separated from the garden. Studio Prineas distilled the project down to twin challenges: creating a connection with the garden and introducing natural light.